‘Budi mi prijatelj’: Doris Pinčić Rogoznica kuma projekta za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek

Drugi ovogodišnji projekt u kampanji „Budi mi prijatelj“ je uređenje i opremanje terapijsko-rehabilitacijskog parka za djecu i adolescente koji se liječe u Zavodu za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek.

Kuma projekta Doris Pinčić Rogoznica provela je jedan dan u Osijeku s malim pacijentima i uvjerila se koliko im je takav park uistinu potreban: „Zastrašujući je podatak da je samo ove godine kroz ambulantu Zavoda prošlo 2739 mladih pacijenata, a nažalost, taj je broj, na godišnjoj razini, u stalnom porastu.

Osigurati im terapijsko-rehabilitacijski park je najmanje što možemo učiniti kako bismo pomogli ovim mališanima i pokazali im da nisu sami.“Cilj je da novouređeni park postane mjesto koje će djeci pomoći da se ne osjećaju samo kao pacijenti, nego će im biti sigurna oaza mira i sreće, prostor za edukaciju i rad na sebi i svojem rizičnom ponašanju. Za njih to neće biti obični park samo za zabavu, njima će park pružiti mogućnost dodatnog terapijskog rada i još jednu stepenicu više u njihovom liječenju.

Doris, Osijek

Društvo smo koje stigmatizira djecu s psihičkim poremećajima umjesto da im pruža pomoć i razumijevanje, sigurnost i adekvatne uvijete liječenja, a svakim pozivom na broj 060 9007 (6,25 kn s PDV-om) to će se popraviti, a osječki pacijenti bit će bliže svom cilju.

Sve što smo napravili, ali i više od toga, pratite na programu RTL-a 10. prosinca u našoj emisiji Budi mi prijatelj.
Projekte udruge „RTL pomaže djeci“ možete podržati doniranjem na tri načina:
• pozivom na humanitarni broj telefona 060 9007 (6,25 kn s PDV-om)
• direktnom uplatom na žiro račun udruge otvoren u Splitskoj banci HR3623300031500205808
• putem kreditne ili druge kartice na našoj internet stranici www.rtlpomazedjeci.hr


Komentari