Borovo na rubu propasti, u Zvečevu štrajk zbog neisplate plaća, ali Agrokor spašen…

FOTO: Facebook/ Zvečevo

Vladajući su se pretrgli oko spašavanja Gazde i Agrokora, a ostali im propadaju pred nosom. 

Gospodarska situacija u Hrvatskoj daleko je od bajne, ali propadanje tvrtki, jedne za drugom, zista izaziva brigu. Nedugo nakon donošenja Lex Agrokoga, oglasili su se iz Borova koje je na samom rubu propasti. Da stavr bude još goda, u istoj situaciji je i Zvečevo, koje je već 40 dana u neprekidnoj blokadi.

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice i financijski slom, uprava je pokrenula ubrzani proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini se da se poslovanje normalizira.

Kazali su i kako će restrukturiranje podržati i Vlada u sklopu Projekta Slavonija. Ipak, plaću za ožujak dobilo je samo 212 ljudi, dok se za ostalih 69 traži rješenje. U Upravi naglašavaju kako su sigurni da će plaće dobiti do kraja ovog tjedna. Zvečevo je također jedan od Agrokorovih dobavljača.

O Zvečevu se oglasio i premijer Andrej Plenković, koji kaže da su s predsjednikom Uprave Zvečeva razgovarali prije dva ili tri mjeseca. Dodao je i kako nadležna ministarstva traže rješenja kako bi pomogli ovoj važnoj tvrtki u Požeško-slavonskoj županiji.

Josip Plaskur iz Nezavisnog sindikata Zvečevo, pak, kaže kako su jedinstveni i složni, te da samo žele posao i isplatu plaća svim zaposlenicima.

“Tražimo da dođe vlasnik i da nam kaže kakva je budućnost tvrtke. Do 19. ovog mjeseca poslodavac je obećao izići pred radnike, izjavio je Plaskur.”

Predsjednik sindikata PPDIV-a Zvečevo, Željko Pavičić dodao je da su svi zaposlenici na svojim radnim mjestima, ali ne rade. Glavni cilj im je da tvrtka opstane, piše HRT.

>>> Alarmantno: Vlada spašava Agrokor, dok Borovo propada


Komentari