BESPRIJEKORNA SLOKOVIĆ: Pojavila se u društvu vitkog Nadana

Marko Lukunic/PIXSELL

Dolazak Nadana Vidoševića u pratnji odvjetnika Davorina Budina i Jadranke Sloković na pripremno ročište na Županijskom sudu.

Vidno vitkiji Vidošević u društvu odvjetnika nije odavao dojam nekadašnje samouvjerenosti i šarma. Zato je njegova odvjetnica Sloković besprijekornim stilom i stavom “izvukla stvar”.

Novo pripremno ročište zakazano je za ponedjeljak, 23. siječnja u 10 sati. Naime, rok je odgođen po četvrti put i to zbog bolesti.

Podsjetimo, policija je Nadana Vidoševića privela i počela ispitivati 12. studenoga 2013., jer ga u nastavku istrage o aferi Remorker tereti da je zajedno s pročelnicom svog ureda Zdenkom Peternel i njenim pomagačem Davorom Komeričkim sudjelovao u izvlačenju oko 32,9 milijuna kuna iz HGK u razdoblju između 2005. i 2010. preko tvrtke Igora Premilovca Remorker, po kojoj je afera i dobila ime.

Dana 13. studenog 2013. USKOK je donio nalog o pokretanju istrage protiv Vidoševića i još četvero djelatnika Hrvatske gospodarske komore zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Sumnja se da su Vidošević i drugi osumnjičeni stekli protupravnu imovinsku korist od oko 35 milijuna kuna na štetu HGK.[2] Nadan Vidošević je uhićen i određen mu je jednomjesečni istražni zatvor u cilju sprječavanja mogućeg utjecaja na svjedoke.[3]

Pet mjeseci u Remetincu

Nakon pet mjeseci provedenih u Remetincu, Nadan Vidošević je 12. travnja 2014. pušten na slobodu.

Dana 1. srpnja 2015. USKOK je podignuo optužnicu protiv Nadana Vidoševića i još osmero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih dijela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

U rujnu prošle godine je četvero Vidoševićevih suoptuženika nakon priznanja osuđeno na blaže kazne.

“Sami znate kakav je modus operandi hrvatskog DORH-a”, izjavio je tadaVidošević, ponavljajući da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret. Sada je dočekao i pripremno ročište.

 


Komentari