Hrvatska zametena snijegom: Kaos u prometu, slat će se vojska na teren

Marko Lukunic/PIXSELL

HAK upozorava građane kako je zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, a vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Napominju da se nekoliko vozila prevrnulo ili izvrtjelo na cesti.

Kako su javljaju iz MORH-a, ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da Hrvatska vojska pruži pomoć lokalnoj zajednici u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Krstičević je danas donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Oružane snage Republike Hrvatske angažiraju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni, navodi se u priopćenju iz MORH-a.

Stanje na zagrebačkim cestama

Kolnici su mokri, a tramvajski je promet redovit na svim linijama. Snijeg tek ponegdje pada na gradskom području. Ceste se kontinuirano čiste, a vozi se sporije i uz dodatni oprez. Zimski su uvjeti u ostatku Hrvatske. Autobusi iz drugih gradova, osobito iz Dalmacije, u dolasku kasne oko sat vremena. Sljemenska cesta trenutno je zatvorena za promet. Tijekom čišćenja pojedinih dionica iz sigurnosnih se razloga povremeno zaustavljaju ili skraćuju autobusne linije.

Privremeno su obustavljene linije:

139 (Reljkovićeva – Jelenovac – Reljkovićeva)
262 (Kašina – Planina Donja)
140 (Mihaljevac – Tomislavov dom)
U ostatku prometne mreže moguća su odstupanja od reda vožnje.


Komentari