‘Istra u Zagrebu’: Prizivanje proljeća uz istarska vina

Nakon uspješne prezentacije peljeških vinara u Zagrebu početkom veljače, iz udruge Vinoljupci najavljuju novo vinsko druženje. U četvrtak, 1. ožujka, s početkom od 18 sati, Zagreb će ugostiti istarske vinare koji će, zajedno sa okupljenim vinoljupcima, dobrim raspoloženjem i još boljom kapljicom pokušati otjerati zimu.

 „Nakon što je naša prva ovogodišnja vinska kušaonica oborila sve rekorde posjećenosti, nadamo se nastavku u jednako dobroj atmosferi. Istarska vina i vinari omiljeni su među zagrebačkom vinskom publikom, stoga očekujemo još veći broj ljubitelja vina koji će zajedno s nama prkositi dvoznamenkastim minusima i prizivati proljeće uživajući u mirisima i okusima Istre“, najavila je Irena Lučić, glavna organizatorica projekta, te napomenula kako se na manifestaciji očekuje sudjelovanje osam do deset vinara. Kušaonica je organizirana uz podršku udruge Vinistra.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz slasne zalogaje. Naglasak je, naravno, na prepoznatljivim i autohtonim sortama Istre – malvaziji istarskoj, teranu i muškatu momjanskom.

Udruga aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. Da spomenuti koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival „Winelovers’ Street“, održan u Kurelčevoj ulici u lipnju 2017.godine, posjetilo više od 2000 posjetitelja.

Udruga je nedavno osnovala Klub vinoljubaca u koji svakodnevno pristižu novi članovi. „Nakon što smo u srpnju 2014. organizirali prvi open-air vinski festival, postalo nam je jasno kako smo pogodili pravu nišu“ – pojasnila je Irena Lučić, tajnica udruge i voditeljica Kluba. „Želja nam je bila napraviti manifestaciju lišenu formalizma, a koja ipak poštuje vinske standarde i potiče potrošače na edukaciju o vinu. Taj, kao i narednih sedam vinskih open-air festivala organizirali smo s ciljem da hrvatska vina i vinare približimo novoj, mladoj vinskoj publici. Shvatili smo da generacija mladih potrošača izuzetno respektira hrvatska vina te da je željna edukacije i druženja, ali na ponešto drugačiji – urban, opušten i neformalan način. Takav pristup, u kojem su svi dobrodošli, neovisno o vinskoj stručnosti i predznanju, provlači se kroz sve naše aktivnosti. Klub vinoljubaca logičan je korak dalje u tom smjeru.“

Dodatne informacije o manifestaciji i radu udruge potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci


Komentari